Mette Glassy

Mette Glassy’s oprindelige udgangspunkt var musik-collager inspireret af den autentiske historie om kastratsangeren Farinelli fra renæssance tiden. Renæssancen, gotisk og barok tiden har altid været hendes udgangspunkt og det trak hende på research rejser til primært Rom. Bygningerne fra den tid, gamle historiske dokumenter, relikvier og elementer med patina har autencitet, sjæl og karisma.


At stå med originale elementer i hånden og tænke hvilke hænder, de har været igennem? Eksempelvis våbenskjold på en gammel mønt kan føre én tilbage til menneskets oprindelige historiske rødder. ​

Gennem tiden har Mette Glassy udviklet patineringsteknikker, der primært består af irring af kobber, guld og messing, som er en langsommelig proces. På rejserne finder hun disse gamle elementer, som hun har valgt at forevige i værkerne. Alle værkerne er stemplet bagpå med personligt segl, årstal og signatur samt med en beskrivelse af, hvor elementerne er fundet og med en latinsk oversættelse i de værker, hvori der indgår latinske tekster.

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk