Lone Harboe

Lone Harboe har været aktiv og udøvende billedkunstner siden midt 90´erne. Gå på opdagelse i hendes abstrakte univers – der er altid oplevelser at finde i værkerne.

Humør og livsappetit er hjørnestenene, mens oliemalingen, penslerne og spartlerne er værktøjerne. Ud af det vokser de abstrakte og figurative billeder som spejler livet og glæden.

Billedernes tilblivelse er som en opdagelsesrejse for hende - hver gang. Lag på lag påføres malingen og farverne begynder at spille sammen.

Det enkelte billede kan Lone Harboe male på i månedsvis. Hun har altid mange i gang på samme tid. Maler - sætter dem på pause, hvor de så står og finder ud af, hvor de vil hen. Maler igen og opdager nye figurer og historier, der spirer og vokser og trænger sig på. Maleriernes univers er på samme tid en fornøjelse og en udfordring – kort sagt livet.

Inspirationen findes primært i byen Castillio Castellar i det sydlige Spanien hvor Lone Harboe har et lille, flere hundrede år gammelt hus. Her er fred og ro til tankernes frie flugt og farvernes eget liv. Castillio Castellar har på mange måder fundet vej til hendes værker. I flere lag gemmer inspirationen sig således i hendes værker. Husene og bybillederne er med tiden blevet mere ”skæve” og abstrakte.

I bymotiverne er der ofte tilført et ”grønt areal” der gør byerne til et hyggeligere og bedre sted at være. Det er et mål for Lone Harboe at beskueren bliver glad ved at se på værkerne. Kvindekroppen skjuler sig ofte i billederne.

Lone Harboe har igennem årene haft mange separatudstillinger hos gallerier og bestillingsopgaver hos virksomheder og offentlige institutioner.

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk