Lena Mandal

Lena Mandal er uddannet billedkunstlærer og har derudover et væld af kurser i bl.a. billedkomposition og farvelære, glaskurser, keramik og serigrafi. Hun har udfærdiget plakater, kulisser og kostumer til Esbjerg B&U teater i mere end 20 år.
Lena Mandals værker rummer langt mere end blot fugle på grene og tråde. Hun ønsker med sine værker at sende os et budskab. Værkerne er fabulerende fortællinger om stemninger, følelser og relationer, udtrykt ved hjælp af collage af gamle atlasser, antikke noder, eller andre slags papirer der har en relevans i forhold til hvad hun ønsker at fortælle med værket.
Fuglene interagerer med hinanden og afspejler menneskelige følelser og relationer qua måden de er placeret på og via deres blikke der antyder familieforhold og personlighed.​

Bag livsglæden fornemmer man kunstnerens mening med livet og det vi alle burde leve for.
Den globale opvarmning, samt mangel på plads til klodens dyr og fugle optager kunstneren og afspejles især i de af hendes værker, hvor der optræder pingviner. Pingvinerne der er revet ud af kort fra det Antarktiske område, står og stirrer fortabt ind mod en storby i håbet om at få plads blandt os mennesker der har været medvirkende til at deres levesteder forsvinder.

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk