Annette Torrild

Annette Torrild har siden 1997 haft maleriet som sin levevej med udstillinger i ind- og udland hos gallerier, kunstforeninger, virksomheder m.m. Maleriet har altid været en del af hendes liv og hun har uddannet og udviklet sig ved løbende at deltage i kurser hos andre kunstnere og ved Århus kunstakademi, men vigtigst af alt ved at søge nye veje og muligheder i et koncentreret arbejde med kunsten.

Annette Torrilds malerier er en leg med farver, en søgen efter balance i det abstrakte udtryk. Oliemaling på lærred, med spartlen som det foretrukne redskab, er karakteristisk for hendes malerier. Inspirationen hentes i verdens lys og farver og udfordringen ligger i at skabe malerier, der er levende og sætter fantasien i gang.

Ingen tvivl om at der er levnet plads til fantasien i Annette Torrilds billeder. Ved første øjekast tror man at man ser på en landskabelig abstraktion, hvor bjerg eller skov formationer former sig for øjet, men midt i abstraktionen ligger motiverne gemt som underspillede figurer, der pludselig træder ud af baggrunden og på en eller anden måde ender op med at spille hovedrollen i maleriet. Farverne og kompositionen i Annette Torrilds oliemalerier er gennembearbejdet og hun har fået et let genkendeligt udtryk frem, som er fyldt med liv og spontan tilstedeværelse.

Annette Torrild arbejder i koncentreret form og flytter sig i sit billedunivers, men hun forbliver tro mod sig selv og fastholder til stadighed sit velkendte udtryk. Man ved hvad man får og hvad hun giver os – en fantastisk bevægende oplevelse.​

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk