Velkommen til Galleri Aadalen

Fernisering med en ny og ekstremt dygtig og perfektionistisk billedkunstner Henning Brodersen lørdag d. 09. og søndag d. 10. februar 2019, begge dage fra kl. 13.00 – 16.00.

Du kan desuden se 2 tv-optagelser fra Galleri Aadalen på følgende links

link 1

link 2

Aktuel udstilling​

Det er stor glæde for Galleri Aadalen igen at kunne præsentere en ny billedkunstner, nemlig Henning Brodersens værker.

Der er fernisering lørdag d. 09. februar og søndag d. 10. februar, kl. 13 – 16, hvor alle er velkomne. Udstillingen kan ses indtil d. 02. marts 2019.

Billedkunstneren Henning Brodersen er fascineret af ansigter. Igennem sine malerier udtrykker han personligheder, primært ældre mennesker. Man kan aflæse deres liv i portrættet – kan fornemme at de har ”levet et liv”.

Mange af hans rejser rundt i verden, blandt forskellige folkeslag, har givet Henning inspiration til værkerne og samtidig en stor glæde ved at kunne illustrere de personlige karakterer.

Henning Brodersen er af sin far opdraget med figurativ klassisk kunst og den måde at se kunst på har aldrig forladt ham.

Efter studietiden, hvor han ikke beskæftigede mig med maleriet, begyndte han at involvere sig i kunstverdenen som betragter og køber, og i slutningen af 70-erne fik han lyst til selv at begynde at male.

Henning var med i kunstnersammenslutningen Værkstedsgalleriet i Randers, hvor der var udstillinger flere steder og han blev bl.a. antaget på Svendborg Amts Kunstudstilling samt andre kunstforeninger.

Han malede derefter en del dobbeltportrætter, hvor han beskrev nogle menneskelige relationer. Den periode sluttede med, at han blev antaget 4 gange på Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup fra 1980-83.

Efter en pause genoptog Henning Brodersen maleriet i 2008.

Derefter blev det portrætter af ældre mennesker fra forskellige verdensdele som han kalder ”levede liv”. Portrætterne er udført utroligt perfektionistiske – nærmest fotografiske – og man føler næsten at man sidder overfor den portrætterede.

Det er portrætter fra Nordamerika, Asien, Afrika, Grønland, Caribien, Nepal, Indien og Vietnam m.m.

Henning Brodersen arbejder meget koncentreret i olie på lærred og kan arbejde på et værk i flere måneder.

Tågede landskaber, gamle døre og dørlåse finder også vej til Hennings pensel, hvor motiverne både er fra det sydlandske og danske landskab, som han gengiver i fantastiske penselstrøg.

Meget spændende at møde en kunstner, der i den grad maler sindsstemninger i sine etniske portrætter.

Med venlig hilsen og på gensyn

Galleri Aadalen v/Jens Christiansen

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk