Velkommen til Galleri Aadalen

Fra d. 09. november 2019 til d. 22. december udstiller billedkunstner Birgit Kirke i Galleri Aadalen. Der er fernisering lørdag d. 09. og søndag d. 10. november kl. 13 – 16, hvor kunstneren selv er tilstede (lørdag) og vil fortælle om sin tilgang til kunsten – det bliver spændende dag og en rigtig god oplevelse.

For fremmødte vil der blive afholdt en konkurrence om et af hendes værker.


Du kan desuden se 2 tv-optagelser fra Galleri Aadalen på følgende links

link 1

link 2

Aktuel udstilling​

Birgit Kirke tilhører den yngre generation af færøske kunstnere. Hun kommer fra Tórshavn på Færøerne. I dag bor Birgit i Herning, hvor hun også har haft sit atelier i mange år.

Birgit Kirkes kunstneriske praksis omfatter maleri, grafik, tegning og skulptur. Hun er optaget af dramaet mellem det abstrakte og det genkendelige, og det er ofte i naturen at inspirationen til værker findes.

Opvæksten på Færøerne, det barske klima og det omskiftelige vejr, har sat dybe spor og givet hende, noget som hun har svært ved at forklare med ord - det afspejler sig ganske enkelt i hendes værker. Motiverne befinder sig et sted mellem det abstrakte og det genkendelige, hvor landskaber, små bygder, fjeld, klipper, skyer, hav og horisont anes, forsvinder, smelter sammen og ses igen.

Det er ikke en produktionsform, hvor Birgit Kirke skal lave ”pæne” værker. For Birgit handler det om at omsætte og udtrykke sine idéer.

Storbymennesker kender ikke rigtig til det. Kan ikke kende til det. Det at leve et sted helt tæt på elementerne. Været omgivet af dem, være en del af dem, være prisgivet dem. Har man bare én gang været på Færøerne, kommer følelsen med det samme. Følelsen af at være på nogle klippeøer midt ude i Atlanterhavet. På én gang både ufatteligt småt og majestætisk stort.

Det er dette, Birgit Kirke viser i sine billeder. På det seneste med en grad af abstraktion, der er større end hidtil set. Man noterer sig de kubisk formede huse, som af og til kan forekomme, men de er forskudt til billedhjørnerne eller er halvvejs dækkede af fejende horisontale penselstrøg og vertikale sorte bjælker. Vinden og havets bølger skildres ved de horisontale penselstrøg, mens klipperne markeres af de kraftfulde lodrette sorte strøg.

Birgit Kirkes skulpturer understreger flot sagnet om den Færøske Sælkvinde og komplimenterer også hendes smukke ekspressive malerier. De to udtryk går virkelig godt i spænd med hinanden. Med skulpturerne viser Birgit Kirke endnu et felt, hvor hun fremtræder bevidst og selvsikkert.

Med venlig hilsen og på gensyn

Galleri Aadalen v/Jens Christiansen

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk