Aktuel udstilling​

Galleri Aadalen har igen fornøjelsen at præsentere værker af de 2 kvindelige billedkunstnere, Lone Harboe og Terese Andersen. Begge kunstnere er fast tilknyttet Galleri Aadalen.

Der er fernisering lørdag d. 31. oktober og søndag d. 01. november, kl. 13-16, Hvor alle er velkomne Udstillingen kan ses indtil d. 13. december 2020.​

Velkommen til Galleri Aadalen

Fernisering med 2 unikke og meget forskellige billedkunstnere Lone Harboe og Terese Andersen lørdag d. 31. oktober og søndag d. 01. november 2020 kl. 13.00 – 16.00.

Du kan desuden se 2 tv-optagelser fra Galleri Aadalen på følgende links

link 1

link 2

Lone Harboe har været aktiv og udøvende billedkunstner siden midt 90´erne. Gå på opdagelse i hendes figurative og abstrakte univers – der er altid oplevelser at finde i værkerne.

Humør og livsappetit er hjørnestenene, mens oliemalingen, penslerne og spartlerne er værktøjerne. Ud af det vokser de abstrakte og figurative billeder som afspejler livet og glæden.

Kolorisme er en retning inden for billedkunst, hvor hovedvægten lægges på farvevirkningen snarere end andre udtryksmidler som kontur, komposition, tegning, formgivning etc.

Billedernes tilblivelse er som en opdagelsesrejse for Lone Harboe - hver gang. Lag på lag påføres malingen og farverne begynder at spille sammen.

Det enkelte billede kan Lone arbejde på i måneds- og årevis. Hun har altid mange værker i gang på samme tid. Maler - sætter dem på pause, hvor de så står og finder ud af, hvor de vil hen. Maler igen og opdager nye figurer og historier, der spirer og vokser og trænger sig på. Maleriernes univers er på samme tid en fornøjelse og en udfordring – kort sagt livet.

Inspirationen findes primært i byen Castillio Castellar i det sydlige Spanien hvor Lone Harboe har et lille, flere hundrede år gammelt hus. Her er fred og ro til tankernes frie flugt og farvernes eget liv. Castillio Castellar har på mange måder fundet vej til hendes værker. I flere lag gemmer inspirationen sig således i hendes værker. Husene og bybillederne er med tiden blevet mere ”skæve” og abstrakte.

I bymotiverne er der ofte tilført et ”grønt areal” der gør byerne til et hyggeligere og bedre sted at være. Det er et mål for Lone Harboe at beskueren bliver glad ved at se på værkerne. Kvindekroppen skjuler sig ofte i billederne.

Lone er oplært hos billedkunstner Ulrich Kvist og har taget mange kurser. Hun har aldrig været i tvivl om, at hun skulle arbejde med kunsten, at det var den vej hun skulle.

Lone Harboe har igennem årene haft mange separatudstillinger hos gallerier og bestillingsopgaver hos virksomheder samt offentlige institutioner og har udstillet i Galleri Aadalen siden 2015.

Terese Andersen har siden 1983 arbejdet som billedkunstner. Hun er uddannet Art Director, digital grafisk designer, illustrator og satiretegner, men kunstnergenet og lysten til billedkunsten har været der fra starten. Terese bor på kystvejen i Espergærde og får inspiration til sine værker af udsigten over Øresund og til Sverige.

Terese Andersen arbejder både i temaer og med enkeltstående værker og blev allerede i 2012 fast tilknyttet Galleri Aadalen.

Senest er Terese Andersen startet på en serie med en helt ny og spændende udtryksform - portrætter.

”Når jeg arbejder med mine portrætter, er det utroligt vigtigt for mig, at jeg rent teknisk bliver udfordret. Det allersværeste er at få et udtryk og en finish, som ser ubesværet og nærmest sjusket ud. Jeg søger i den grad en rå, uperfekt lethed i teknikken, derfor forbliver fotoet delvist ubemalet, fortæller Terese Andersen.”

Materialevalget er en blanding af billedmanipulerede fotos, akryl og kul.

De flossede fotokanter, de lette bobler i papiret flankeret af tilfældige steger og penselstrøg samt en enkel farvepalette giver helheden den emotionelle fandenivoldskhed, hun søger i udtrykket. Inspirationen og Tereses motivverden tager udspring i legendariske kendisser. De idoler Terese Andersen udvælger, skal vække en begejstring men også en bittersød smerte i hende, og hun søger med sin bemaling at forstærke denne følelse.

Terese Andersens mission er at få beskueren til at... se - mærke - og forstå... at det, der somme tider gør ondt, også kan være dragende og smukt!”

OG HELT ÆRLIGT – SÅ LYKKES DET FOR HENDE !!

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk