Velkommen til Galleri Aadalen

Fernisering med 2 unikke billedkunstnere Lars Henning Andersen og Kjeld Jørgen Jensen lørdag d. 17. og søndag d. 18. november 2018 kl. 13.00 – 16.00.

Du kan desuden se 2 tv-optagelser fra Galleri Aadalen på følgende links

link 1

link 2

Aktuel udstilling​

Det er med stor glæde at Galleri Aadalen igen kan præsentere de to unikke billedkunstnere, Lars Henning Andersen og Kjeld Jørgen Jensen. Begge kunstnere er fast tilknyttet Galleri Aadalen.

Der er fernisering lørdag d. 17. november og søndag d. 18. november, kl. 13 – 16, hvor alle er velkomne. Udstillingen kan ses indtil d. 22. december.

Lars Henning Andersen udtrykker i sin billedkunst glæde og optimisme. Billederne bliver udtrykt med et farvevalg og med kompositioner der appellerer både til såvel den modne som til den yngre generation.

Rejser rundt i verden, forskellige folkeslags fortællinger og episoder fra dagligdagen er det, der inspirerer ham.

Lars Henning arbejder altid med et figurativt udtryk, men både farverne og figurerne er med til at skabe spænding og relationer. Nogle gange er de tydelige og nogen gange utydelige – også når de er i selskab – og han lader fortolkningen stå vidt åben for beskueren. Er vi inde eller ude? – Er det en del af et interiør, er det underlige dyr, eller kan det være et landskab?

Lars Henning Andersens billeder er et hæmningsløst orgie i farver med hemmelige figurer i en magisk dans – en dramatisk, men behagelig oplevelse. En form for udtryk, der bringer associationer til fortidens ekspressionister.

Spændende at møde en maler, der tør bruge farverne i yderste kontrast uden at miste overblikket og stadig at beholde farveæstetikken.

Den store skaberlyst og fordybelsestrang er gennemtrængende i Kjeld Jørgen Jensens værker og man fornemmer en koncentration hos ham og et vedholdende fokus, når han udforskende i sit billedlige univers bevæger sig rundt i feltet mellem det naturalistiske og det surrealistiske. Med sin helt egen fantasifulde streg er han god til at skabe historie og lave små ophold i sin fortællerverden.

Kjeld Jørgen er fascineret af himlens lys og rum. Han har en rigtig god forståelsesevne, når det kommer til skygge - og lyspåvirkning. Farverne er holdt i naturlige lyse toner, som løfter hele motivet op og vidner om Kjeld Jørgens fremragende og selvsikre farveholdning.

Man oplever en interessant dobbelthed i billederne, hvor flere fortællinger er flettet ind i samme billede og der er ikke nogen egentlig begyndelse eller slutning. I Kjeld Jørgens billeder opholder vi os i en kunstnerisk fordrejet virkelighed, hvor en mental friheds-følelse sætter et hav af tanker i gang.

Kjeld Jørgen Jensens billeder er tankevækkende og malet med stor overbevisning og forståelse for rum, perspektiv og farver. Han er en enestående fortolker og iagttager, som er meget troværdig i sit udtryk. Hans værker er yderst interessante og man har lyst til bare at følge med ud til der hvor alting ender... eller gør det det?

Med venlig hilsen og på gensyn

Galleri Aadalen v/Jens Christiansen

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk