Velkommen til Galleri Aadalen

Fernisering med billedkunstnerne 

Lone Harboe og Terese Andersen 

lørdag d. 02. juni og søndag d. 03. juni 2018 

kl. 13.00 – 16.00.

Du kan desuden se 2 tv-optagelser fra Galleri Aadalen på følgende links

link 1

link 2

Aktuel udstilling​

Først vil vi sige tusind tak til alle besøgende der oplevede Galleri Aadalens 9. store påskeudstilling. Over 1.000 glade ansigter var på besøg for at opleve årets spændende påskeudstillere.

Nu er det tid til den næste fernisering, den sidste før sommerferien. Galleri Aadalen har fornøjelsen at præsentere to af Galleriets fast tilknyttede billedkunstnere med nye værker – Lone Harboe og Terese Andersen.

Der er fernisering lørdag d. 02. juni og søndag d. 03. juni 2018, begge dage fra kl. 13 – 16. Udstillingen varer indtil d. 28. juli 2018.

Lone Harboe har været aktiv og udøvende billedkunstner siden midt 90´erne. Gå på opdagelse i hendes figurative og abstrakte univers – der er altid oplevelser at finde i værkerne.
Humør og livsappetit er hjørnestenene, mens oliemalingen, penslerne og spartlerne er værktøjerne. Ud af det vokser de abstrakte, figurative billeder som afspejler livet og glæden.

Billedernes tilblivelse er som en opdagelsesrejse for hende - hver gang. Lag på lag påføres malingen og farverne begynder at spille sammen.

Det enkelte billede kan Lone Harboe male på i månedsvis. Hun har altid mange i gang på samme tid. Maler - sætter dem på pause, hvor de så står og finder ud af, hvor de vil hen. Maler igen og opdager nye figurer og historier, der spirer og vokser og trænger sig på. Maleriernes univers er på samme tid en fornøjelse og en udfordring – kort sagt livet.

Inspirationen findes primært i byen Castillio Castellar i det sydlige Spanien hvor Lone Harboe har et lille, flere hundrede år gammelt hus. Her er fred og ro til tankernes frie flugt og farvernes eget liv. Castillio Castellar har på mange måder fundet vej til hendes værker. I flere lag gemmer inspirationen sig således i hendes værker. Husene og bybillederne er med tiden blevet mere ”skæve” og abstrakte.

I bymotiverne er der ofte tilført et ”grønt areal” der gør byerne til et hyggeligere og bedre sted at være. Det er et mål for Lone Harboe at beskueren bliver glad ved at se på værkerne. Kvindekroppen skjuler sig ofte i billederne.

Lone Harboe har igennem årene haft mange separatudstillinger hos gallerier og bestillingsopgaver hos virksomheder og offentlige institutioner.

Når Terese Andersen arbejder, er det utroligt vigtigt at hun rent teknisk bliver udfordret. Vanskelige farvesammensætninger med kontrast og dybde skal sprudle, og kompositionen skal være i balance med støj og pauser i fin fordeling.

Materialevalget er en blanding af akrylmaling, kul, kridt og collage. Hårfine streger strøet løst og tilfældigt mellem bombastiske farveflader giver helheden den lethed og umiddelbarhed som Terese Andersen altid søger i maleriet.

Men intet er tilfældigt. Før hun går i gang på lærredet, laves der altid en skitse, hvor både farver og motiv er nøje forberedt.

Malerierne med humoristisk motiv er inspireret af Tereses datter Josefines naive illustrationer fra 5 års alderen, og Tereses baggrund som satiretegner anes i udtrykket. Øjet og munden er umiddelbart de mest indlysende kropsdele til skildring af humør, alligevel foretrækker hun her at bruge hænder, fødder, arme og ben.

Med disse graciøse legemsdele kan hun illustrere et væld af sindstilstande; glæde, vrede, angst, jubel, kedsomhed og meget mere. Samtidig binder de motivet sammen som fine guirlander. De dyrelignende væsner er som oftest karikerede personer fra hendes egen hverdag.

Det, som optager TereseAndersen i det virkelige liv, ender som regel på lærredet som en lille anekdote. Hun ynder at se humoristisk og positivt på tilværelsen!

Malerierne med grafisk motiv udspringer, når Terese Andersens liv bliver lidt for hektisk. Hun har brug for ro, motivet bliver grafisk, enkelt, struktureret og med afdæmpede farver, men teknikken er den samme.

Terese Andersen har siden 1983 arbejdet som kunstner og tidligere som Art Director, grafisk designer, illustrator og satiretegner.

I 2012 blev Terese Andersen fast tilknyttet Galleri Aadalen.

Kom med indenfor i Tereses spændende og farverige fantasiverden.

Galleri Aadalen har i forbindelse med ferniseringen åbent lørdag d. 02. juni og søndag d. 03. juni 2018, begge dage fra kl. 13.00 til 16.00. Udstillingen varer indtil d. 28. juli 2018.

Med venlig hilsen og på gensyn

Galleri Aadalen v/Jens Christiansen

Galleri Aadalen v/ Jens Christiansen
Lohmannsgade 12 | 8870 Langå | Tlf.: +45 5171 5175 | CVR 32 755 852 | ​jc@galleriaadalen.dk